Články za měsíc Červen 2014
Štrůdl s mákem a višněmi (třešněmi)
Publikováno 19.06.2014 v 08:15 v kategorii Food #24, přečteno: 229x
Štrůdl s mákem a višněmi="fn">INGREDIENCE500 g listového těsta200 g mletého máku300 ml mléka300 g višní60 g vanilkového cukru1/2 ks citrónu - nastrouhaná kůra1 ks vejce2 lžíce rozehřatého máslaPOSTUP PŘÍPRAVYJemně mletý mák povařte v mléce spolu s polovinou vanilkového cukru a citrónovou kůrou tak, aby vznikla hustá kaše.Přidejte vypeckované višně (mimo sezonu použijte kompotované) a druhou polovinu vanilkového cukru.Předehřejte troubu na 180… Celý článek ›
Zapečená červená řepa s kysanou smetanou
Publikováno 16.06.2014 v 10:49 v kategorii Food #22, přečteno: 396x
Zapečená červená řepa s kysanou smetanou Pro čtyři osoby: asi 3 menší červené řepy, větší kelímek zakysané smetany, parmezán nebo jiný strouhaný sýr na zapečení, sůl, citronová šťáva, česnekový pepř Řepu uvaříme a oloupeme, nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky. Do olejem vymazaného pekáčku dáme vrstvu řepy, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a potřeme vrstvou kysané smetany, stejně pokračujeme další vrstvou, poslední vrstva… Celý článek ›
Francouzské brambory
Publikováno 16.06.2014 v 06:51 v kategorii Food 21, přečteno: 92x
Francouzské bramboryIngredience:700 g brambor200 g měkkého salámu nebo uzeného vcelkumedvědí česnek ( pokud nemáte- vynechte)2 vejcezelenina (cuketa,rajče, paprika -dle chutě a možností)100 ml mléka ( nebo smetana)150 g sýrusůl, pepřrada: pokud máte starší nebo né úplně dobré brambory- předvaříme ve slupce. Po uvaření, vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kolečka.Postup:Uvaříme brambory, které nakrájíme na plátky. Salám nakrájíme na kostky. Do… Celý článek ›
Cuketa zapékaná s nivou
Publikováno 16.06.2014 v 06:44 v kategorii Food #20, přečteno: 126x
CUKETA ZAPÉKANÁ S NIVOUCuketa 1 ksNiva 200 gMléko 1 dlVejce 4 ksOčistíme cuketu, nařežeme na plátky.Nastrouháme sýr Nivu, do mléka rozhabarkujeme 4 vajíčka, vymastíme plech. Cuketu rozdělíme na tři části, Nivu na 2 části. Potom ukládáme na spodek pekáče cuketu, nivu,cuketu,nivu a vše zalejeme mlékem s vejcemi. Zapečeme ve vyhřáté rouře asi 30 min. Namísto cukety se dá použít jiná dýně. Podáváme teplé i studené. S bramborami nebo pečivem. Přílohy a… Celý článek ›
Losos na pánvi
Publikováno 16.06.2014 v 06:34 v kategorii Food #19, přečteno: 178x
Losos na pánvi Ingredience - 1 lžíce olivového olej - medvědí česnek - snítka čerstvého tymiánu - 4 filety z lososa (à 160 g) - 100 g máslaPříprava jídlaDo pánve vlijte olej a pořádně ji rozpalte. Vložte filety (kůží dolů), snítku tymiánu a česnek; 4 minuty opékejte. Pánev sundejte z ohně, dejte do ní máslo a filety pomalu otáčejte tak, aby se máslem ze všech stran obalily. Tento losos se dle origo receptu podává s porkem. Ten samozřejmě… Celý článek ›
Vzkaz Vám všem
Publikováno 13.06.2014 v 19:19 v kategorii vzkaz maminkám, přečteno: 109x
Ahoj holky,moc se omlouvám. Slíbila jsme si ,že každý den přidám jeden recept. Ať to pomalu přibývá a je z čeho vybírat. Ale měli jsme teď trošku problém s usínáním. Tak jsem se věnovala synovi. Recepty dohoním a nahodím během víku:)Krásný den!!! Celý článek ›