Domácí bramborové nočky
Publikováno 21.05.2014 v 07:56 v kategorii Food #10, přečteno: 110x
Domácí bramborové nočky
Já si je děsně oblíbila. Nad dělám si vždy spousty těsta a pak z něj tvořím šulánky i kuličky.(zamrazím porce) Šulánky pak udělám klasicky na sladko. A kuličky na slaný způsob. Třeba se špenátem ( z medvědího česneku nebo z mangoldových listů) nebo se sýrovou omáčkou nebo na způsob už zmiňovaného receptu Bramborové nočky s bryndzou a červenou řepou podle Pauluse.
Prostě skvělá věc:)
4-6 osob
500 g moučných brambor
300 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička soli
Brambory povaříme ve slupce, necháme je vychladnout,oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme vejce,mouku a sůl a rychle vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme požadované tvary. Povaříme ve vroucí vodě. Zhruba 6-7 min. Vyjmeme z vody.
rady:
brambory nevařte moc do měkka, těsto by pak bylo řidké a šulánky by se rozvařily.
těsto na šulánky by nemělo být ani moc husté a ani moc řidké. Proto mouku přidávejte postupně.Bramborové těsto má tendenci řídnout-proto musíte pracovat rychle.
pokud budete šulánky zamrazit vložte je ihned po uvaření na chvíli do několika lžic rozpuštěného sádla. Obalí se v něm a neokorají.
Nechte vychladnout a zamrazte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů