receptyprokojicimamky.infoblog.cTrocha inspirace

Domácí bramborové nočky

Publikováno 21.05.2014 v 07:56 v kategorii Food #10, přečteno: 110x

Domácí bramborové nočky

Já si je děsně oblíbila. Nad dělám si vždy spousty těsta a pak z něj tvořím šulánky i kuličky.(zamrazím porce) Šulánky pak udělám klasicky na sladko. A kuličky na slaný způsob. Třeba se špenátem ( z medvědího česneku nebo z mangoldových listů) nebo se sýrovou omáčkou nebo na způsob už zmiňovaného receptu Bramborové nočky s bryndzou a červenou řepou podle Pauluse.

Prostě skvělá věc:)

4-6 osob
500 g moučných brambor
300 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička soli
Brambory povaříme ve slupce, necháme je vychladnout,oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme vejce,mouku a sůl  a rychle vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme požadované tvary. Povaříme ve vroucí vodě. Zhruba 6-7 min.  Vyjmeme z vody. 

rady:
 brambory nevařte moc do měkka, těsto by pak bylo řidké a šulánky by se rozvařily.
těsto na šulánky by nemělo být ani moc husté a  ani moc řidké. Proto mouku přidávejte postupně.Bramborové těsto má tendenci řídnout-proto musíte pracovat rychle.
pokud budete šulánky zamrazit vložte je ihned po uvaření na chvíli do několika lžic rozpuštěného sádla. Obalí se  v něm a neokorají. 
Nechte vychladnout a zamrazte.




Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?