Domácí nanuky
Publikováno 26.05.2014 v 13:48 v kategorii Food #13, přečteno: 105x
Příprava:20 minut + 5 hodin mražení
Na 6-8 nanuků
* 1 velká vyzrálá broskev
* 500 ml broskvového džusu
* 200 g jahod
* 50 ml jahodového nektaru
1.Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky.
2.Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nektarem a rozdělíme do forem.
Ovocné jogurtové nanuky
Příprava:70 minut + 5 hodin mražení
Na 4-6 nanuků
* 1 malé mango
* 1 lžíce citronové šťávy
* 1 sáček vanilkového cukru
* 2 kelímky sladkého bílého jogurtu
* 2 lžíce cukru krupice
* 4 lžičky jahodové šťávy
1.Mango oloupeme, rozřízneme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na malé kousky. Rozmixujeme s citronovou šťávou, polovinou vanilkového cukru a lžící jogurtu. Formičky na nanuky směsí naplníme do poloviny a dáme na hodinu zamrazit.
2.Zbytek jogurtu promícháme s krupicí a vanilkovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí.
3.Vyjmeme formičky z mrazáku, mangovou vrstvu polijeme jahodovým sirupem a přidáme oslazený jogurt. Mrazíme další 4 hodiny.
Kiwi nanuky
Příprava:25 minut + 5 hodin mražení
Na 6 nanuků
* 600 g kiwi
* 250 g cukru krupice
1.Kiwi oloupeme, nasekáme na malé kousky a rozmixujeme na jemnou kaši. Tu propasírujeme přes sítko.
2.Cukr promícháme s půl litrem vody, na malém plameni pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, a pak vaříme jednu až dvě minuty při vyšší teplotě.
3.Cukrový sirup promícháme s kiwi a naplníme formy na nanuky. Zamrazíme asi na 5 hodin.
Banánovotvarohový nanuk
Příprava:20 minut + 5 hodin mražení
Na 4-6 nanuků
* 100 ml smetany ke šlehání
* 1 banán
* 500 g tvarohu
* 100 g cukru moučka
* 3 lžíce instantního kakaa
1.Smetanu ušleháme. Banán oloupeme a rozmačkáme vidličkou na kaši nebo nastrouháme na jemném struhadle.
2.Tvaroh prošleháme s cukrem, postupně do něj zapracujeme banán a šlehačku.
3.Jednu třetinu tvarohové směsi oddělíme a promícháme s kakaem.
4.Do formiček na nanuky postupně lžičkou vrstvíme světlou a tmavou směs, tak aby vznikly proužky nebo mramorování. Mrazíme 5 hodin.
Klasická čokoládová zmrzlina
Příprava:20 minut + hodina chlazení + 4,5 hodiny mražení
Pro 4 osoby
* 250 ml plnotučného mléka
* 120 g cukru krupice
* 200 g čokolády na vaření
* 500 ml smetany ke šlehání
* 2 kapky vanilkové tresti
1.Přivedeme mléko k varu. Nastrouháme čokoládu a promícháme s cukrem. Do horkého mléka všleháme čokol. směs, dokud se nerozpustí. Vychladíme a přimícháme smetanu a vanilku.
2.Vychladlou směs uložíme na hodinu do chladničky. Poté přelijeme do širší nerez mísy nebo na plech, zakryjeme fólií a dáme na 30 minut do mrazáku. Po půlhodině prošleháme a dáme znovu hodinu mrazit. Stejně postupujeme ještě 3x po hodinovém mrazení.
zdroj: onaidnes
Komentáře
Celkem 0 komentářů