KACHNA PLNĚNÁ JABLKY
Publikováno 25.07.2014 v 09:33 v kategorii Food #25, přečteno: 117x
KACHNA PLNĚNÁ JABLKY
Ingredience:
- Kachna 1 ks
- Jablko 4 ks
- Kmín 2 kávová lžička rovná
- Sůl 2 kávová lžička rovná
- Voda 1 na podlévání
Kachnu omyjeme a pořádně osušíme, v případ ěpotřeby i dočistíme. Jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců. Kachnu osolíme a okmínujeme, dvě jablka dáme dovnitř kachny, dvě necháme vedle na pekáčku. Kachnu trochu podlejeme (tuk ani nemusíme dávat, kachna pustí sama dost tuku) a dáme péct. Občas poléváme. Asi 20 minut před vyndáním, sundáme víko pekáčku, aby vznikla křupavá kůžička.
Komentáře
Celkem 0 komentářů