Koprovka
Publikováno 28.05.2014 v 07:26 v kategorii Food #16, přečteno: 60x
Na zahrádce se mi letos přemnožil kopr. Takže to vidím tak, že letos se nejspíš přejíme právě koprem na všechny způsoby a podoby:) Nejoblíbenější je u nás doma právě koprová omáčka. Tím, že kojím jsem ochuzena o knedlík. Ale s bramborem je to taky dobrota. Tak jdeme na to.
Koprová omáčka
- hovězí vývar
- hladká mouka 2 lžíce polévkové
- kopr dle libosti
- máslo 3 lžíce polévkové
- smetana na vaření
- mléko 100 ml
- zakysaná smetana 3 lžíce polévkové
V hrnci rozpustíme máslo, poprášíme moukou a orestujeme. Potom zalejeme vývarem a vaříme 15 - 20 min. Přidáme trochu mléka a omáčku necháme projít varem. Omáčku ochutíme solí, octem a nakonec přidáme smetanu. Pokud se nám omáčka zdá stále příliš řidká (což je u mě klasika) přidáme si ještě jíšku. Moje omáčky se neobejdou bez hrudek, takže ještě ji přes sítko propasíruju. Přidáme kopr a necháme ještě povařit.
Hotovou omáčku podáváme s hovězím vařeným masem nebo vejcem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů