Pečená červená řepa s bramborem
Publikováno 13.05.2014 v 19:07 v kategorii Food #2, přečteno: 141x
PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA
Ingredience:
- Červená řepa 1 kg
- Česnek 6 stroužek
- Balsamikový ocet 1 dl
- Rozmarýn 1 snítka
- Olivový olej 1 dl
- Mořská sůl 3 špetka
- Pepř mletý 1 špetka
- 4 brambory
Brambory si uvaříme ve slupce. Vychladlé je oloupeme. Nakrájíme na kostky.
Pro 2 osoby potřebujeme asi 1 kg červené řepy. Pokud je řepa mladá a malinká,není třeba ji loupat,jen dobře omýt. Větší řepu raději oloupeme.Překrájíme na větší kousky ( přibližně velké jako americké brambory ). Přidáme stroužky česneku,které není potřeba loupat,stačí jen rozmáčknout plochou nože.Osolíme,opepříme,přidáme otrhanou snítku rozmarýnu,zalejeme olivovým olejem a octem balsamico. Octa balsamico se nemusíme bát,nepříjemná octová "vůně" se odpaří a zbyde jen skvělá sladká chuť. Vše promícháme,vysypeme na plech,přikryjeme alobalem a pečeme asi hodinu v dobře vyhřáté troubě.
Hmmm pečená řepa je prostě báječná. Navíc aktivuje tvorbu červených krvinek, a tím zásobování buněk kyslíkem. Vyvolává optimističtější náladu. Zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky, zvláště v mozku. A tak dále a tak dále:) je prostě boží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů