Špagety podle Kmotra
Publikováno 15.05.2014 v 06:07 v kategorii Food #5, přečteno: 631x
Filmový recept
Jistě všechny známe film Kmotr. A ano je tam i scéna kdy mafiánští Italové vaří špagety. Tento recept by měl být on:)
Recept je množstvím pro celou partu mafiánu :)
2 lžíce olivového oleje
2 - 4 stroužky česneku nakrájené na plátky ( nahradíme medvědím česnekem)
2 velké plechovky loupaných rajčat
1 litr rajského protlaku
3 - 4 italské klobásky (opečené a nakrájené)
1 kg mletého hovězího
1 dcl suchého červeného vína
1 hrníček cukru
hladká mouka, sůl, pepř
olej na smažení
Z masa, pepře, soli a medvědího česneku (pokud nemáme to štěstí, že nám roste v okolí a nemáme zamrazenou zásobu - bohužel tuto ingredienci vynecháme) vytvoříme kuličky. Obalíme je v hladké mouce a na rozpáleném oleji pečeme asi 10 minut.
V hrnci rozehřejeme olej. Pak přihodíme rajčata a protlak. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud omáčka nezačne mít hladkou konzistenci. Vhodíme masové kuličky a nakrájenou klobásku a promícháme. Dochutíme vínem a cukrem. Snížíme plamen pod hrncem na minimum a za občasného míchání necháme vařit nejméně dvacet minut. Pak naběračkou servírujeme na talíře plné čerstvě uvařených těstovin.
2 - 4 stroužky česneku nakrájené na plátky ( nahradíme medvědím česnekem)
2 velké plechovky loupaných rajčat
1 litr rajského protlaku
3 - 4 italské klobásky (opečené a nakrájené)
1 kg mletého hovězího
1 dcl suchého červeného vína
1 hrníček cukru
hladká mouka, sůl, pepř
olej na smažení
Z masa, pepře, soli a medvědího česneku (pokud nemáme to štěstí, že nám roste v okolí a nemáme zamrazenou zásobu - bohužel tuto ingredienci vynecháme) vytvoříme kuličky. Obalíme je v hladké mouce a na rozpáleném oleji pečeme asi 10 minut.
V hrnci rozehřejeme olej. Pak přihodíme rajčata a protlak. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud omáčka nezačne mít hladkou konzistenci. Vhodíme masové kuličky a nakrájenou klobásku a promícháme. Dochutíme vínem a cukrem. Snížíme plamen pod hrncem na minimum a za občasného míchání necháme vařit nejméně dvacet minut. Pak naběračkou servírujeme na talíře plné čerstvě uvařených těstovin.

Komentáře
Celkem 0 komentářů