receptyprokojicimamky.infoblog.cTrocha inspirace

Štrůdl s mákem a višněmi (třešněmi)

Publikováno 19.06.2014 v 08:15 v kategorii Food #24, přečteno: 229x

Štrůdl s mákem a višněmi="fn">

INGREDIENCE

  • 500 g listového těsta
  • 200 g mletého máku
  • 300 ml mléka
  • 300 g višní
  • 60 g vanilkového cukru
  • 1/2 ks citrónu - nastrouhaná kůra
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce rozehřatého másla



POSTUP PŘÍPRAVY

  • Jemně mletý mák povařte v mléce spolu s polovinou vanilkového cukru a citrónovou kůrou tak, aby vznikla hustá kaše.
  • Přidejte vypeckované višně (mimo sezonu použijte kompotované) a druhou polovinu vanilkového cukru.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Vyndejte těsto z lednice a rozdělte ho na dvě části.
  • Na pomoučněném válu každou rozválejte do obdélníkového tvaru a potřete trochou rozpuštěného másla.
  • Makovo-višňovou náplň rozdělte na připravený plát těsta, tak aby nesahala úplně do krajů – na každé straně by měly zbýt aspoň dva centimetry volného těsta.
  • Těsto opatrně zaviňte, okraje stiskněte k sobě a založte je dolů.
  • Závin položte na plech, spoj má zůstat vespod.
  • Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta.
  • Do hrnečku rozklepněte vajíčko a mašlovačkou dobře promíchejte, pak jím potřete oba záviny a dejte je zhruba na čtvrt hodiny do trouby. Jakmile budou krásně zlatavé, rychle s nimi ven!

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?