Štrůdl s mákem a višněmi (třešněmi)
Publikováno 19.06.2014 v 08:15 v kategorii Food #24, přečteno: 229x
Štrůdl s mákem a višněmi="fn">
INGREDIENCE
- 500 g listového těsta
- 200 g mletého máku
- 300 ml mléka
- 300 g višní
- 60 g vanilkového cukru
- 1/2 ks citrónu - nastrouhaná kůra
- 1 ks vejce
- 2 lžíce rozehřatého másla
POSTUP PŘÍPRAVY
- Jemně mletý mák povařte v mléce spolu s polovinou vanilkového cukru a citrónovou kůrou tak, aby vznikla hustá kaše.
- Přidejte vypeckované višně (mimo sezonu použijte kompotované) a druhou polovinu vanilkového cukru.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Vyndejte těsto z lednice a rozdělte ho na dvě části.
- Na pomoučněném válu každou rozválejte do obdélníkového tvaru a potřete trochou rozpuštěného másla.
- Makovo-višňovou náplň rozdělte na připravený plát těsta, tak aby nesahala úplně do krajů – na každé straně by měly zbýt aspoň dva centimetry volného těsta.
- Těsto opatrně zaviňte, okraje stiskněte k sobě a založte je dolů.
- Závin položte na plech, spoj má zůstat vespod.
- Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta.
- Do hrnečku rozklepněte vajíčko a mašlovačkou dobře promíchejte, pak jím potřete oba záviny a dejte je zhruba na čtvrt hodiny do trouby. Jakmile budou krásně zlatavé, rychle s nimi ven!
Komentáře
Celkem 0 komentářů