Zapečená červená řepa s kysanou smetanou
Publikováno 16.06.2014 v 10:49 v kategorii Food #22, přečteno: 396x
Zapečená červená řepa s kysanou smetanou
Pro čtyři osoby: asi 3 menší červené řepy, větší kelímek zakysané smetany, parmezán nebo jiný strouhaný sýr na zapečení, sůl, citronová šťáva, česnekový pepř
Řepu uvaříme a oloupeme, nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky. Do olejem vymazaného pekáčku dáme vrstvu řepy, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a potřeme vrstvou kysané smetany, stejně pokračujeme další vrstvou, poslední vrstva je bez smetany, posypaná vrstvou strouhaného sýra. Dáme do trouby zapéct. Můžeme podávat s chlebem, ale i bez přílohy.
Komentáře
Celkem 0 komentářů