Znojemská hovězí pečeně
Publikováno 22.05.2014 v 09:54 v kategorii Food #10, přečteno: 67x
Znojemská hovězí pečeně
1 kg hovězího plecka
80 g slaniny
140 g nakládaných okurek
100 g sádla
2 lžíce plnotučné hořčice
400 ml laku z okurek
1 l hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř

Maso prošpikujeme slaninou nakrájenou na proužky a vydatně ho osolíme a opepříme ze všech stran. V rozpáleném kastrolu na větším ohni rozpustíme sádlo a maso na něm ze všech stran orestujeme do zlatohněda. Pak maso vyjmeme.
Oheň ztlumíme na polovic a přidáme hořčici. Zaprášíme moukou. restujeme pul minuty. Přidáme lak z okurek a vývar a dobře promícháme.
Vložíme zpět maso. Přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a necháme vařit dokud maso není měkké. Asi 1.5 až 2 hodiny.
Poté maso vyjmeme a omáčku přecedíme. Dochutíme solí. Okurky nakrájené na plátky přidáme do omáčky. A prohřejeme ji.
Maso nakrájíme na plátky a polijeme ho omáčkou.
Přílohou může být knedlík nebo rýže.
Komentáře
Celkem 0 komentářů