receptyprokojicimamky.infoblog.cTrocha inspirace

Znojemská hovězí pečeně

Publikováno 22.05.2014 v 09:54 v kategorii Food #10, přečteno: 67x

Znojemská hovězí pečeně

1 kg hovězího plecka   
80 g slaniny
140 g nakládaných okurek
100 g sádla
2 lžíce plnotučné hořčice
400 ml laku z okurek
1 l hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř

Maso prošpikujeme slaninou nakrájenou na proužky a vydatně ho osolíme a opepříme ze všech stran. V rozpáleném kastrolu na větším ohni rozpustíme sádlo a maso na něm ze všech stran orestujeme do zlatohněda. Pak maso vyjmeme.
  Oheň ztlumíme na polovic a přidáme hořčici. Zaprášíme moukou. restujeme pul minuty. Přidáme lak z okurek a vývar a dobře  promícháme. 
  Vložíme zpět maso. Přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a necháme vařit dokud maso není měkké. Asi 1.5 až 2 hodiny.

Poté maso vyjmeme a omáčku přecedíme. Dochutíme solí. Okurky nakrájené na plátky přidáme do omáčky. A prohřejeme ji. 
Maso nakrájíme na plátky a polijeme ho omáčkou. 
Přílohou může být knedlík nebo rýže. 

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?